Welkom bij Verkeersschool Giezen Auto rijbewijs Bromfiets rijbewijs Lichte handicap? Informatie

Auto rijbewijs

Verkeersschool Giezen is al sinds 1952 een beroepsmatige rijschool die bij de BOVAG is aangesloten. Wij verzorgen zowel theorie als praktijkopleidingen voor het behalen van je auto rijbewijs. Rijles geven wij in een handgeschakelde Toyota Auris. Ook geven wij rijles in een Ford Focus automaat. Beide auto's zijn voorzien van alle moderne gemakken, zoals airco en in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.

Elke maandagavond verzorgen wij van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur de theorieles in het theorielokaal op onze vestiging aan de Borculoseweg 19 te Groenlo. Deze theorieles verzorgen wij met het vernieuwde DVD systeem. Voor deelname aan het theorie examen moet je minimaal 16 jaar zijn, voor rijlessen minimaal 16,5 jaar. Voordat je praktijkexamen gaat doen moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat.

Je rijbewijs kun je ook snel en in een korte periode behalen. Wanneer je contact met ons opneemt kunnen wij met jou in overleg gaan en kijken wat voor jou de beste en gemakkelijkste manier is om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen. Wanneer je hieraan begint wordt er gelest in blokken van 2 of meer uur. Om je zo snel mogelijk je rijbewijs te laten halen, reserveren wij de examens via het TOP Online programma, zodat we de wachttijden kunnen beperken.

Daarnaast heeft u bij Verkeersschool Giezen ook de mogelijkheid om een opfriscursus te volgen. Dit is speciaal voor mensen die hun rijbewijs al hebben, maar al een tijd niet meer hebben gereden en wat meer ervaring op de weg willen hebben.

16,5 jaar en autorijden, 2toDrive

Op 1 november 2011 is 2toDrive van start gegaan. Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Bij deze proef kun jij al met 17 jaar een praktijkexamen voor de auto afleggen. Slaag je, dan mag je rijervaring opdoen met een begeleider naast je. Vanaf je 18e kun je zelfstandig gaan rijden.

Hoe werkt het?
  • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.

  • Vanaf 16,5 jaar mag je starten met het volgen van rijlessen voor het rijbewijs B.

  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.

  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach(es).

  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Voor meer informatie kunt u op de volgende site terecht: www.2todrive.nl

Rijles en autisme

Mensen met Autisme, ADHD of verwante problemen zijn even capabel als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen! Verkeersschool Giezen is erkend rijschoolhouder in autisme en ADHD. Ook zijn zij gediplomeerd faalangstinstructeur. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het heel goed mogelijk het rijbewijs te halen. Mensen met autisme leren en denken anders dan mensen zonder autisme. Om een rijles-kandidaat goed te kunnen begeleiden op weg naar zijn of haar rij-examen, is het van belang om zijn of haar manier van denken te begrijpen. Verkeersschool Giezen denkt goed mee met de leerling en probeert op een prettige, overzichtelijke manier de complexe manier van het autorijden te leren. De essentie van de aanpak van begeleiding van mensen met autisme zit hem in het zo duidelijk en concreet mogelijk zijn, stap voor stap. Ook rijles-kandidaten met andere problemen profiteren van een dergelijke benadering. De methodiek "Geef mede 5" die door Colette de Bruin is ontwikkeld, heeft veel toegevoegde waarde gehad in het rijden. Door dit te blijven toepassen hebben mensen met autisme een goede begeleiding tijdens de rijlessen.

Voor meer informatie kun u op de volgende site terecht: www.rijles-en-autisme.nl


Voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen kunt u ons altijd bellen of mailen.                    

Verkeersschool Giezen   |   Borculoseweg 19   |   7141 VK Groenlo   |   tel. 0544 461503   |   info@giezen.nl